Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči přijeli do Rehabilitačního ústavu v Kladrubech navštívit své kolegy

V pátek 2. června odpoledne přijelo do Rehabilitačního ústavu v Kladrubech na Benešovsku několik malých i velkých hasičských vozidel. Tentokrát však důvodem nebyla žádná mimořádná událost, ale překvapivá návštěva kolegů.

Za trojicí profesionálních hasičů, kteří se v současné době ve vyhlášeném rehabilitačním zařízení léčí, dorazili zástupci pražských, středočeských a královéhradec­kých sborů.

Nečekanou návštěvu zraněných příslušníků zorganizoval – stejně jako samotný pobyt hasičů v ústavu – nadační fond REGI Base, za který Liboru Bohdaneckému, Martinu Šabatovi a Robertu Gyömbérovi předal pamětní plaketu zakladatel nadace Hynek Čech. Ten zároveň také zdůraznil, že smyslem akce je udržet kontakt se zraněnými kolegy.

Trojici pacientů za středočeské hasiče pozdravil náměstek krajského ředitele pro integrovaný záchranný systém a operační řízení plk. Ing. Miloš Hladík. Setkání se zúčastnil i ředitel kladrubského ústavu Ing. Josef Hendrych, MBA.

Se soudobou moderní technikou přijely do Kladrub jednotky HZS hlavního města Prahy, HZS Benešov, HZS Vlašim, HZS Kutná Hora, SDH Průhonice a SDH Vlašim.

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
Sdílet