Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havarované auto spadlo do příkopu u potoka

K nehodě, ohlášené v 8.02 hodin, vyjížděla jednotka ze stanice v Židlochovicích. V prudké zatáčce lesního úseku silnice z Hajan do Želešic havarovala vozidla Volkswagen Passat a Škoda Felicia. Volkswagen s poškozenou levou přední stranou skončil mimo vozovku u krajnice na kolech, škodovka po střetu spadla do příkopu u silnice a skončila převrácená na pravém boku opřená o strom.

K nehodě, ohlášené v 8.02 hodin, vyjížděla jednotka ze stanice v Židlochovicích. V prudké zatáčce lesního úseku silnice z Hajan do Želešic havarovala vozidla Volkswagen Passat a Škoda Felicia. Volkswagen s poškozenou levou přední stranou skončil mimo vozovku u krajnice na kolech, škodovka po střetu spadla do příkopu u silnice a skončila převrácená na pravém boku opřená o strom. Třiačtyřicetiletá řidička škodovky vyvázla bez zranění, zraněn nebyl ani 19letý řidič volkswagenu.

Hasiči zajistili místo nehody pomocí výstražných kuželů a na vozidle VW Passat udělali protipožární opatření a odpojili baterii, v převrácené škodovce nebyl k baterii přístup. Protože z auta unikly zhruba tři litry motorového oleje a vozidlo bylo několik metrů od potoka, hasiči olej v bahnitém terénu zasypali 10 kilogramy sorbentu a provizorními hrázkami bránili případném úniku oleje do potoka. Ohrožení terénu hasiči ohlásili odboru životního prostředí Městského úřadu ve Šlapanicích. K vyproštění škodovky na místo povolali automobilový jeřáb ze stanice v Lidické ulici v Brně.

K vyproštění převráceného auta hasiči museli prořezat porost u silnice. Škodovku pak pomocí textilních vazáků upevnili k jeřábu a vytáhli zpět na vozovku a na vozidle udělali protipožární opatření. Použitý sorbent a kontaminovanou zeminu hasiči z místa odebrali k ekologické likvidaci. Po úklidu vozovky havarovaná vozidla předali majitelům a v 9.21 hodin ukončili zásah.



Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet