Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Maringotku pro chov exotického ptactva v Dlouhé Lhotě zasáhly plameny

Škodu ve výši 40 000,– vyčíslil vyšetřovatel HZS po požáru maringotky, která hořela v obci Dlouhá Lhota. K požáru byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Tábor a dobrovolní hasiči obce Planá nad Lužnicí.

Táborští profesionálové po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že se jedná o zařízení na chov exotického ptactva. Zřízení se skládalo ze dvou maringotek, které byly přestavěné na vnitřní voliéry a navazující přístřešek kryjící venkovní voliéry.

Požárem byla zasažena celá střecha přístřešku a vnitřní prostory jedné z maringotek. A požár se postupně šířil dál. Hasiči na uhašení nasadili dva C proudy a jejich rychlým zásahem se podařilo zachránit vnitřní voliéry druhé maringotky a uchránit tak 12 kusů exotického ptactva.

Poté, co hasiči dostali požár pod kontrolu, začali rozebírat konstrukci požárem zasažené maringotky a dohašovali skrytá ohniska.

Uhašením všech ohnisek byl požár krátce po půl páté ranní zlikvidován. Hasiči ještě pomohli majiteli odchytnout a přesunout exotů ze shořelé maringotky do náhradních prostor. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet