Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Přerově projel vlak jedoucí ze Starého Města u Uherského Hradiště návěstidlo, 17 zraněných

Dnes 5. 6. 2017 v 5.54 hodin v Přerově projel vlak jedoucí ze Starého Města u Uherského Hradiště návěstidlo zakazující jízdu a následně se srazil se zarážedlem kusé koleje.

V důsledku srážky bylo dle informací Drážní inspekce zraněno 17 osob (15 cestujících a 2 stevardi) a celková škoda byla doposud odhadnuta na 20 miliónů korun.

Drážní inspekce provádí šetření mimořádné události v místě jejího vzniku.


Dvě profesionální jednotky hasičů, přesněji požární stanice Přerov a drážní kolegové (HZSp SŽDC) zasahovaly krátce před šestou hodinou ranní v pondělí 5. 6. 2017 u nehody na železnici.

Osobní vlak po při příjezdu do stanice v Přerově z dosud neznámých důvodů nedobrzdil a narazil do zarážedel na kusé koleji. K místu události mimo jiné ihned vyrazila také technika se zdravotnickým přívěsem.

Hasiči ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou asistovali při ošetření, vypomohli s opuštěním prostor do bezpečí a také poskytnuli prvotní intervenci účastníkům nehody, jaký bude následný postup.

Osobní vlak zde jízdu v běžném provozu končí, ve vlaku se v době nehody nacházela necelá stovka cestujících.

Po prvotních záchranných pracích si velení zásahu převzala drážní jednotka hasičů a ta na místě zůstala i po dobu šetření Policii ČR, drážní inspekce, SŽDC a dalších organizací včetně vlastníka havarované vlakové soupravy.

Mgr. Martin Drápal
Drážní inspekce

Foto: Drážní inspekce & HZS Olomouckého kraje
Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet