Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru srubu zapadlé státní kolegy z rozbahněného terénu vyprošťovali drážní hasiči

Včera, 9.3. 2009 krátce před půlnocí byl nahlášen požár kůlny na zahradě rodinného domu v obci Bohuslávky. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Lipníku nad Bečvou, Bohuslávek a Veselíčka. Dvě hodiny poté hořel nepřístupný srub v Jívové. K němu byli povoláni hasiči Šternberku, dobrovolní hasiči z Jívové a hasiči SŽDC.

Včera, 9.3. 2009 krátce před půlnocí byl nahlášen požár kůlny na zahradě rodinného domu v obci Bohuslávky. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Lipníku nad Bečvou, Bohuslávek a Veselíčka. Dvě hodiny poté hořel srub v Jívové. K němu byli povoláni hasiči Šternberku, dobrovolní hasiči z Jívové a hasiči SŽDC k požáru kůlny v obci Jívová.

Požár dřevěného srubu

V úterý 10. března 2009 byl v 1:58 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár dřevěného srubu v obci Jívová. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šternberku, dobrovolní hasiči z Jívové a hasiči SŽDC. Po příjezdu jednotky zjistily, že požár se nachází asi 150 m od silnice a zbytky srubu, který měl rozměry asi 5 × 8 metrů, už pouze dohořívají. Hasiči se k požářišti obtížně dostávali, v podmáčeném lesním terénu dokonce zapadli a vyprostit je museli až hasiči SŽDC. Dřevěný srub lehl popelem, výše škody ani příčina zatím nebyly stanoveny.


Požár kůlny

V pondělí 9. března 2009 byl v 23:54 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár kůlny na zahradě rodinného domu v obci Bohuslávky. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Lipníku nad Bečvou, Bohuslávek a Veselíčka. Po příjezdu hasiči zjistili, že v kůlně o rozměrech 6 × 8 metrů je uskladněn 1 dvou set litrový sud s naftou a 4 dvaceti litrové kanystry s naftou. Hasiči je museli nejdříve z hořícího objektu vynést a poté ochlazovat. Na místě zůstali dobrovolní hasiči z Bohuslávek, kteří požářiště střežili do dnešního rána. Výši škody stanovil vyšetřovatel na 12 tisíc korun, hasiči uchránili majetek za 250 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se bude v průběhu dneška vyšetřovat.



Info: Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


 -wap-

Sdílet