Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali ženu zaklíněnou pod tramvají

Ženu sraženou tramvají dopravního podniku dnes ráno hasiči vyprošťovali v ulici Nové sady v Brně. Závažná dopravní nehoda byla hasičům ohlášena v 5.41 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo dvě jednotky ze stanic v Lidické a Bauerově ulici.

Ženu sraženou tramvají dopravního podniku dnes ráno hasiči vyprošťovali v ulici Nové sady v Brně. Závažná dopravní nehoda byla hasičům ohlášena v 5.41 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo dvě jednotky ze stanic v Lidické a Bauerově ulici. Při jejich příjezdu již u nehody zasahovali zdravotníci. 34letá žena se střetla s tramvají linky číslo 8, která z travnatého pásu vjížděla do křižovatky ulic Nové sady a Hybešova. Žena zůstala po nehodě zaklíněna pod přední částí tramvaje.

Tramvaj, která již byla odpojená od el. trolejí, hasiči zajistili přípravky a klíny proti pohybu. Když zdravotníci ženu ošetřili a stabilizovali, hasiči tramvaj pomocí automobilového jeřábu s nosností 14 tun zvedli a vyprostili. Těžce zraněnou ženu předali zdravotníkům, kteří ji naložili na vakuová nosítka a do sanitky. Hasiči pak vodou opláchli vozovku.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet