Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příslušníci HZS Jihomoravského kraje uspěli v soutěži TFA, proběhla v rámci brněnského PYrosu

V sobotu 3. června 2017 se na Brněnském výstavišti v rámci akce „Záchranáři dětem“ konal I. ročník soutěže v disciplínách TFA „O pohár Prezidia Moravské hasičské jednoty“.

Tato soutěž byla uspořádána Moravskou hasičskou jednotou jako součást mezinárodní výstavy Pyros 2017. Celkem se této soutěže zúčastnilo 65 závodníků v pěti kategoriích a to dorost dívky, dorost – chlapci, ženy, muži do 35 let a muži nad 35 let.

Skladba jednotlivých disciplín TFA zaručovala velmi náročnou fyzickou zátěž pro jednotlivé soutěžící, kdy po jejich splnění musel každý soutěžící absolvovat výstup po schodišti do skleněné věže.

Vzhledem k tomu, že panovalo horké počasí po celou dobu soutěže, je nutné zmínit i to, že v proskleném prostoru této věže se teplota pohybovala v rozmezí 40 – 50 °C, což pro soutěžící vybavené kompletním zásahovým oděvem, zásahovou přilbou a zátěží, kterou tvořil izolační dýchací přístroj, byl výstup na věž velmi náročnou zkouškou fyzické zdatnosti.

Mezi soutěžící se zařadili nejen profesionální a dobrovolní hasiči téměř z celé České republiky, ale na startovní čáru se také postavili příslušníci HZS Jihomoravského kraje, kteří jsou členy reprezentačního týmu ČR a nechyběli zde také zástupci profesionálních a dobrovolných hasičů ze sousedního Slovenska.


Velkou radost nám připravili naši kolegové, když v kategorii do 35 let zvítězil po fantastickém výkonu Petr Moleš ze stanice Vyškov.

Jen o 6 vteřin více potřeboval na zdolání trati Vít Malenovský ze stanice Brno-Líšeň, který skončil na 2. místě v téže kategorii.

Standa Kalvoda ze stanice Brno-Lidická pak v kategorii nad 35 let obsadil skvělé 2. místo, když jej překonal jen jeho kamarád Tomáš Máca z SDH Brno-Slatina.

Úctu nás všech si zaslouží však všichni, kteří se vydali na trať v tak náročných klimatických podmínkách. Poděkování patří všem pořadatelům za organizaci náročné soutěže TFA.

Jaroslav Mikoška, HZS Jihomoravského kraje

Zdeněk Milan, prezident MHJ
Sdílet
Přiložené soubory
pyros_dorost.pdf zobrazit online PDF 36 kB
pyros_muzi_do35.pdf zobrazit online PDF 39 kB
pyros_muzi_nad35.pdf zobrazit online PDF 34 kB
pyros_zeny.pdf zobrazit online PDF 34 kB