Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozšíření plamenů do interiéru bytu hasiči zabránili, k požáru ve Zlíně vyjely čtyři jednotky

Čtyři cisterny a dva automobilní žebříky zamířily bezprostředně před sedmnáctou hodinou dne 6. června 2017 na místo hlášeného požáru bytu v šestém patře jednoho z bytových domů na ulici Slezská v městské části Zlín – Jižní Svahy.

Jako první dorazili na místo profesionální hasiči z centrální stanice Zlín a hasiči jednotky města Zlína. Ti rychle rozvinuli dopravní vedení a jeden útočný proud a vybaveni dýchací technikou vnikli do zasaženého bytu.

Jak zjistili, požár vznikl na balkonu a přes plastové okno se měl snahu rozšířit do obytné místnosti. Tomu už ale hasiči svým zásahem zabránili. Kouř, saze a sálavé teplo však stačily vybavení bytu znečistit a částečně poškodit.

Vzhledem k rychlé lokalizaci požáru mohl velitel zásahu odvolat jednotky otrokovických profesionálních hasičů a dobrovolných hasičů z Fryštáku, které směřovaly na místo zásahu.

Po likvidaci plamenného hoření hasiči nasadili k odvětrání bytu přetlakovou ventilaci. V důsledku požáru došlo také k poškození ventilu topení a úniku vody. V 18:32 hodin ohlásil velitel zásahu celkovou likvidaci události.

Před příjezdem hasičů byla provedena evakuace obyvatel domu. Na místě zasahovali také policisti a strážníci a následně také záchranáři, kteří zkontrolovali a ošetřili dvě dospělé osoby a dvě děti.

Příčinou vzniku požáru a výší způsobené škody se zabývají vyšetřovatelé hasičů a policistů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet