Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu

Škodu ve výši 750 tisíc korun způsobil dnešní požár na rodinném domu v části Chlístov Železného Brodu. Požár byl zpozorován krátce před půl šestou a na místo byli vysláni profesionální hasiči z Jablonce nad Nisou, ze Semil a dobrovolní kolegové z Železného Brodu a Těpeří.

Škodu ve výši 750 tisíc korun způsobil dnešní požár na rodinném domu v části Chlístov Železného Brodu. Požár byl zpozorován krátce před půl šestou a na místo byli vysláni profesionální hasiči z Jablonce nad Nisou, ze Semil a dobrovolní kolegové z Železného Brodu a Těpeří se čtyřmi cisternovými vozy, automobilovým žebříkem a dopravním vozem.

Už při příjezdu prvních jednotek na místo šlehaly ze střechy rodinného domu plameny a oheň se rychle šířil v půdním prostoru. Hasiči nasadili jeden vodní proud a začali rozebírat plechovou střešní krytinu a konstrukce. Dobrovolní hasiči se starali i doplňování hasební vody do cisteren. Kvůli dohašení všech ohnisek požáru museli hasiči vyklidit celou půdu zarovnanou nejrůznějšími předměty z hořlavých materiálů.

Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu krátce před sedmou hodinou a zcela uhasit v půl desáté dopoledne. Příčina vzniku požáru je v šetření. Hodnota uchráněného majetku se pohybuje okolo 3 milionů korun.

Při zásahu utrpěl lehké zranění jeden ze zasahujících profesionálních hasičů.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje

-kow-

Sdílet