Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO – Požár drůbežárny na Vyžlovce

Dne 10. března ve 12:18 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár v drůbežárně na Vyžlovce. Na místo byly vyslány jednotky středočeských hasičů ze stanice HZS Říčany, Český Brod a Kolín a jednotky SDH měst Říčany, Kostelec n/Čl a obcí Doubek, Mukařov, Žernovka a Tehovce.

Celkem bylo nasazeno na likvidaci požáru 5 cisteren a 7 dopravních vozidel. Průzkumem byl zjištěn požár vnitřního prostoru jednopodlažní haly o půdorysném rozměru 20×100 metrů.

Zásah byl prováděn v zakouřeném vnitřním prostředí s nutností nasazení dýchacích přístrojů. Z tohoto důvodu byl na místo povolán kontejner chemické služby s přístroji a zásobními lahvemi.

Z počátku zásahu hrozilo nebezpečí přenesení požáru na zásobníky s propanem pro vytápění objektu. Vzhledem k šíření požáru mezi stěnami, stropní konstrukcí a tepelnou izolací musely být strženy podhledy uvnitř haly a dohašena jednotlivá ohniska. Doba zásahu byla přes pět hodin.

Příčina vzniku požáru je úlet jisker z plynového topidla na temperování budovy. Předběžně vyčíslená škoda je ve výši 700.000,– Kč. Zásahem hasičů byly uchráněny hodnoty cca 500.000,– a bylo zamezeno přenesení požáru na dvě nádoby s kapalným propanem o objemu 6 m3.

Při požáru se zaměstnankyně farmy nadýchala kouřových zplodin a byla ošetřena na zdravotním středisku. K jinému zranění u požáru nedošlo.


video a foto: mphoto

autor mjr. Ing. Josef Kudrna
Vyšetřovatel požárů ÚO Kolín



-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
Video 4 zobrazit online AVI 10 MB
Video 3 zobrazit online AVI 11 MB
Video 1 zobrazit online AVI 5 MB