Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velký zájem vzbudila muzejní noc v ostravském Hasičském muzeu, dorazilo více než 1000 lidí

Bezmála 1200 velkých a malých zájemců – často mladé rodiny s dětmi i další skupiny a jednotlivci – navštívilo v sobotu 10. 6. 2017 odpoledne a večer zdarma Hasičské muzeum města Ostravy, které se společně s dalšími 38 subjekty zapojilo i letos do Ostravské muzejní noci.

Od pumpování a stříkání historickými stříkačkami na dvoře muzea neodradily děti a jejich tatínky ani dvoje vydatné dešťové přeháňky.

Již od 16 hodin až do sobotní půlnoci zde byla, vedle tradičních výstavních expozic, připravena ukázka moderních hasičských vozidel a vybavení, projekce doprovodných filmových materiálů o hasičích a hasičském muzeu či ukázka činnosti pracoviště příjmu tísňových volání obsluhovaného profesionálním dispečerem.

Pro děti byly připraveny rozmanité soutěže a kvízy na téma požárů, dopravních nehod, první pomoci a bezpečnosti, malování i pumpování historickými hasičskými stříkačkami a stříkání na terče džberovou stříkačkou.

Vždy v celou hodinu zasloužilí profesionální a dobrovolní hasiči předvedli v historických bílých uniformách ukázku hašení historickou technikou s ukázkami jízdy historickým hasičským automobilem.

Všechny atrakce na dvoře i uvnitř Hasičského muzea města Ostravy, které již 12 let provozuje Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, byly komentovány.

Do letošní Ostravské muzejní noci se zapojilo 39 muzeí, galerií a dalších subjektů.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet