Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Majitelé domu před požárem včas utekli

Požár na chodbě vyděsil v noci rodinu žijící v domku v Újezdě pod Přimdou. Naštěstí před ohněm včas utekli do bezpečí a nikomu se nic nestalo. Starší rodinný domek přišel kvůli požáru o střechu a zničený je i interiér.

Požár na chodbě vyděsil v noci rodinu žijící v domku v Újezdě pod Přimdou. Naštěstí před ohněm včas utekli do bezpečí a nikomu se nic nestalo. Starší rodinný domek přišel kvůli požáru o střechu a zničený je i interiér. Škoda předběžně činí 400 tisíc korun, dnes bude došetřena příčina.

Jako požár sazí v komíně rodinného domu v Újezdě pod Přimdou na Tachovsku byla ohlášena událost ve čtvrtek 12. března 2009. Hasiči k zásahu vyjeli ve 23.08 hodin, na místě ale zjistili, že se jedná o požár celého domu. Uvnitř se nikdo nenacházel. Asi po půl hodině hasiči zjistili, že majitel s rodinou včas utekli ke známým. Na místě bylo zřízeno čerpací stanoviště a krátce před půlnoci už měli hasiči požár pod kontrolou. Dům byl odpojen od elektrické energie. Uvnitř byla objevena PB láhev, kterou hasiči vynesli a ochladili. Požár zničil střechu domu, interiér a také částečně zasáhl střechu přilehlého přístavku, který sloužil jako stodola. Do ranních hodin jednotky kontrolovaly objekt pomocí termokamery a dohašovaly skrytá ohniska. Ve 4.33 hodin byl objekt předán majiteli.

Jednalo se o starší domek, který právě procházel rekonstrukcí. Majitel domu vypověděl, že v noci cítil kouř z chodby, kde viděl, jak z dvířek na čištění kamen šlehají plameny. V blízkosti stála skříň a koberec, na které se požár okamžitě přenesl. Majitel s rodinou proto rychle dům opustili. Škoda je zatím vyčíslena na 400 tisíc korun. Dnes pojede na místo vyšetřovatel, aby došetřil příčiny vzniku požáru.

Zasahující jednotky:
HZS Tachov
JSDH Přimda
JSDH Bor

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kow-

Sdílet