Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácený kamion na dálnici narazil do mostu

K dopravní nehodě kamionu, který se převrátil na bok a narazil do mostu, vyjížděli dnes hasiči na dálnici D1 na Vyškovsku.

K dopravní nehodě kamionu, který se převrátil na bok a narazil do mostu, vyjížděli dnes hasiči na dálnici D1 na Vyškovsku.

Nehoda byla ohlášena v 5.55 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotku hasičů ze stanice ve Vyškově. Kamion Renault české firmy havaroval na 227. kilometru dálnice ve směru na Vyškov. Ve zdemolované kabině zůstal zaklíněný 57letý těžce zraněný řidič. K vyproštění muže, který byl uvnitř zaklíněný za nohy, hasiči museli pomocí hydraulické techniky rozstříhat část kabiny. Šetrné vyprošťování zraněného, jehož ošetřovali zdravotníci, trvalo téměř hodinu.

Místo nehody hasiči vymezili pomocí výstražných kuželů, na havarovaném vozidle udělali protipožární opatření a odpojili baterii. K vyproštění kamionu od mostního pilíře museli hasiči rozebrat svodidla a z nákladního prostoru vyložit palety s postelovými matracemi a rošty. K vytažení kamionu na vozovku a k postavení na kola byl kromě automobilového vyprošťovacího jeřábu hasičů nasazen i další jeřáb specializované firmy. Kamion se pomocí dvou jeřábů podařilo vyprostit a připravit k odtahu po 9. hodině. Po úklidu vozovky hasiči v 9.28 hodin ukončili zásah.

Po dobu odstraňování následků nehody byla dálnice ve směru na Vyškov průjezdná jen v levém pruhu. Při vyprošťování kamionu policisté uzavřeli oba jízdní pruhy a provoz odkláněli na okolní komunikace.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet