Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cisterna sjela z krajnice do příkopu

Cisternové vozidlo jednotky SDH sjeté do příkopu u silnice dnes hasiči vyprostili u Valchova na Blanensku. Vozidlo CAS 15 Renault dobrovolných hasičů z Bystřice nad Pernštejnem se ocitlo mimo vozovku při zkušební jízdě na silnici č. 150 ze Žďáru nad Sázavou do Prostějova.

Cisternové vozidlo jednotky SDH sjeté do příkopu u silnice dnes hasiči vyprostili u Valchova na Blanensku.

Vozidlo CAS 15 Renault dobrovolných hasičů z Bystřice nad Pernštejnem se ocitlo mimo vozovku při zkušební jízdě na silnici č. 150 ze Žďáru nad Sázavou do Prostějova. Pod cisternou se při vyhýbání protijedoucímu autu utrhla krajnice, vozidlo pravými koly sjelo do příkopu a nástavbou se opřelo o svah u silnice. Dvoučlenná osádka cisterny nebyla zraněna, hasiči požádali o pomoc profesionální kolegy.

Na místo před 9. hodinou vyjela jednotka HZS ze stanice v Boskovicích. Průzkum ukázal, že z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Z kanystru v nástavbě cisterny však uniklo menší množství benzínu, jehož část kapala do potoka v příkopu. Hasiči proto potok přehradili textilním sorpčním hadem a drobné benzínové skvrny zasypali sorbentem.

K vytažení vozidla byl ze stanice v Lidické ulici v Brně povolán vyprošťovací automobil MAN. Kvůli nasazení speciální techniky policisté silnici č. 150 uzavřeli a dopravu odkláněli na vedlejší komunikace. Po vypuštění vody z nádrže o objemu 3,5 krychlového metru hasiči cisternu textilními vazáky upevnili k vyprošťovacímu automobilu a pomocí jeřábu a navijáku v 11.40 hodin vytáhli na vozovku. Cisterna dobrovolných hasičů byla schopná další jízdy. Po úklidu vozovky byl zásah po 12. hodině ukončen.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet