Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Učitelé dostávají nové příručky a DVD pro výuku

V těchto dnech předávají příslušníci HZS Libereckého kraje ředitelům všech základních, středních a vyšších odborných škol našeho kraje příručku pro učitele „Co dělat…“ a 2 DVD s názvem „Štěstí přeje připraveným“, které jsou určeny pro výuku tematiky „Ochrana člověka za mimořádných událostí“.

V těchto dnech předávají příslušníci HZS Libereckého kraje ředitelům všech základních, středních a vyšších odborných škol našeho kraje příručku pro učitele „Co dělat…“ a 2 DVD s názvem „Štěstí přeje připraveným“, které jsou určeny pro výuku tematiky „Ochrana člověka za mimořádných událostí“. DVD natočená Institutem ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč obsahují 20 příspěvků, které jednoduchou formou ukazují, jak se správně zachovat při mimořádné události, jako je například dopravní nehoda, požár, či evakuace z ohrožených prostor. Jejich obsahové zaměření je v souladu s tvorbou programu výchovy a vzdělávání obyvatelstva k jeho bezpečnosti a ochraně při mimořádných událostech a krizových situací a problematikou budování bezpečné společnosti.

Tyto pomůcky byly pořízeny na základě poslanecké iniciativy „Centrum pro bezpečný stát“ a v návaznosti na potřebu posilování prevence v oblasti ochrany obyvatelstva ministr vnitra požádal ministra financí o uvolnění finančních prostředků z rezervy na řešení krizových situací, jejich předcházení a odstraňování jejich následků (podle krizového zákona) za účelem výroby a distribuce pomůcek v oblasti ochrany obyvatelstva do škol.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje

-kow-

Sdílet