Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící nákupní centrum v Bangladéši

Dnes, 13.3. 2009 vypukl rozsáhlý požár v jednom z největších obchodních center v bangladéšském hlavním městě Dháka. Výšková budova hoří již několik hodin a hasičům, kterým pomáhá i armáda, se zatím nedaří zcela dostat plameny pod kontrolu. Oheň si dle posledních informací dosud vyžádal jeden lidský život a několik desítek zraněných.

Dnes, 13.3. 2009 vypukl rozsáhlý požár v jednom z největších obchodních center v bangladéšském hlavním městě Dháka. Výšková budova hoří již několik hodin a hasičům, kterým pomáhá i armáda, se zatím zcela nedaří dostat plameny pod kontrolu. Oheň si dle posledních informací dosud vyžádal jeden lidský život a několik desítek zraněných.

Požár měl vzniknout krátce po poledni tamního času v jedné z kanceláří v 18. patře Basundhara City shopping komplex. Po vyhlášeném poplachu budovu muselo opustit několik tisíc lidí. Hasičské jednotky se k události dostavily po několika minutách, avšak oheň byl natolik silný, že jim neumožnil dostat se výše než do 14. patra. V hořící budově zůstalo mnoho osob, které nešlo evakuovat po schodišti a tak byla na pomoc přivolána armáda a její záchranné vrtulníky. Evakuované a zraněné osoby transportovalo množství sanitek a vrtulníky do dhácké vojenské nemocnice a také do nemocnice Shomorita. 



Hořící budova a kouř, který z ní vychází, je vidět i ze vzdálenosti několika desítek kilometrů. Zásagh stále trvá a hasiči se obávají, že počet obětí se nezastaví na dosavadním čísle 1. Na místě je mnoho hasičských jednotek z města i okolí a další speciální záchranářské týmy včetně vojenského námořnictva.





Foto a info:Youtube.com, Bangladesh News Blog a web

 -wap-
Sdílet