Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda mezi Dobruškou a Chábory na Rychnovsku skončila zraněním jednoho řidiče

V úterý 13. 6. 2017 po osmé hodině večer došlo na silnici I/14 mezi Dobruškou a Chábory na Rychnovsku k dopravní nehodě jednoho nákladního a dvou osobních automobilů.

U události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dobruška. Po příjezdu na místo zjistili, že lidé z havarovaných automobilů se již nacházejí mimo vozidla.

Na silnici č.I/14 ve směru od Dobrušky jeli včera v 19:54 tři řidiči – osobního auta zn. Mazda, před ním jedoucí čtyřiačtyřicetiletý řidič nákladní soupravy zn. Man s návěsem zn. Kogel a před ním jedoucí řidička osobního auta zn. Ford Focus.

Řidič soupravy s návěsem se rozhodl na přímém úseku komunikace předjet řidičku fordu v okamžiku, kdy ho dojel pětadvacetiletý řidič mazdy, který ho chtěl předjet.

Řidič mazdy ve velké rychlosti strhnul řízení vlevo, najel na levou krajnici, která jej rozhodila a následně ve smyku přejel celou vozovku a vletěl do pravého silničního příkopu, kde narazil do dvou vzrostlých stromů. Ty ho odmrštily z příkopu zpět na silnici, a to přímo před sedmatřicetiletou řidičku ve fordu.

Žena začala brzdit, čímž se jí podařilo zabránit střetu s řidičem mazdy, ale nevyhnula se už střetu pravé přední části nákladního vozidla s levým bokem svého auta. Ke střetu nákladní soupravy s mazdou nedošlo.

por. Mgr. Alena Kacálková, Policie ČR

Zatímco nákladní automobil a jeden z osobních vozů byly poškozeny minimálně, třetí osobní automobil značky Mazda byl zcela zdemolován poté, co projel příkopem a narazil do stromů.

O síle nárazu vypovídá i to, že motor byl z vozidla vymrštěn až na vozovku. Hasiči se zaměřili především na zdravotní stav účastníků nehody.

Naštěstí byl pouze lehce zraněn řidič Mazdy, kterému hasiči poskytli předlékařské ošetření krvácející rány na hlavě. Následně byl muž zdravotnickou záchranou službou transportován do nemocnice v Rychnově. Ostatní účastníci vyvázli bez zranění.

Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a následně provedli odstranění vozidel a úklid vozovky. Silnice byla v místě nehody na několik hodin zcela uzavřena.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet