Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

„150 RADVA“ – to je nový dopravní automobil Renault Master jednotky SDH Radvanice

Dopravní automobil DA-L1Z na podvozku Renault Master 2,3 dCi byl předán hasičům v obci Radvanice na Přerovsku. Pro jeho autentičnost dali Radvaničtí vozidlu registrační značku 150 RADVA. RADVA se v obecním žargónu říká všem popisným číslům v Radvanicích.

Starosta obce pan Pyšný i velitel jednotky pan Padalík se nemalou měrou zasloužili o pořízení tohoto dopravního automobilu. Vozidlo bylo pořízeno v rámci dotací obcím se spoluúčastí Olomouckého kraje.

Dopravní automobil pro SDH Radvanice realizovala společnost MOTO-TRUCK CZ s.r.o. Při finální úpravě vozidla byl velitel jednotky osobně přítomen ve výrobním závodě společnosti MOTO-TRUCK. Tímto si sám mohl upřesnit zástavbu dle vlastních požadavků.

Vozidlo bylo předáno hasičům o tři týdny dříve než byl plánovaný termín dodání.

Renault je 9místný se základní výbavou. O dobíjení baterií, svítilen a vysílaček se stará zásuvka Rettbox umístěná na pravé straně vozidla.

Druhá řada sedadel v prostoru kabiny je otočena proti směru jízdy. Toto řešení si Radvaničtí velmi pochvalují, neboť jim poskytuje komfortní dostatek místa nejen při nástupu a výstupu jednotky, ale i při převlékání na hasičských soutěžích.

Pod sedadly druhé a třetí řady se nacházejí čtyři boxy pro uložení požárního materiálu vyrobené z hliníkového plechu.

Renault Master je dlouhý 5 640 mm, široký 2 070 mm a vysoký 2 680 mm – s hliníkovým žebříkem 2970 mm. Maximální přípustná hmotnost je 3 500 kg.

MOTO-TRUCK CZ s.r.o.
Sdílet