Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněné řidičce v Rokytnici pomohli hasiči jedoucí na soutěž v požárním sportu

Profesionální hasiči ze stanice Zlín, kteří cestovali na krajskou soutěž v požárním sportu do Valašského Meziříčí, pomáhali u čerstvé dopravní nehody jednoho osobního automobilu ve Vsetíně – Rokytnici.

Řidička se svým vozem Hyundai Elantra havarovala na silnici I/57 (ulice Štěpánská) a zůstala na střeše v odbočovacím pruhu uprostřed vozovky. Hasiči – sportovci u nehody okamžitě zastavili, provedli zajištění místa nehody a prvotní ošetření zraněné ženy. Ta byla již mimo vozidlo. Událost byla okamžitě nahlášena na operační středisko hasičů ve Zlíně, a k události byla vyslána jednotka ze stanice Vsetín.

Po příjezdu jednotky bylo provedeno označení místa a řízení dopravy. Jakmile dorazila posádka zdravotnické záchranné služby, byla zraněná předána do jejich péče a odvezena do nemocnice. Sportovci následně pokračovali na krajskou soutěž.

Policie provedla zadokumentování nehody a hasiči poté převrátili vůz zpět na kola. Po odpojení akumulátoru a likvidaci úniku provozních kapalin se jednotka vrátila zpět na základnu. Odvoz vraku si zajistil majitel a hasiči se na místo vrátili až na závěrečný úklid vozovky od střepů a úlomků, aby mohl být obnoven plynulý provoz.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet