Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silný vítr odnesl střechu rodinného domu v obci Uhřičice na Kojetínsku

V pátek 16. června 2017 v 14:38 hodin přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje hlášení o stržené střeše rodinného domu v obci Uhřičice na Kojetínsku.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Kojetína, kteří po příjezdu zjistili, že silný poryv větru odnesl plechovou střechu rodinného domu i s trámovím na zahradu. Hasiči zajistili plachty, kterými dům provizorně zakryjí. Aktuálně je na místo vezou profesionální hasiči z Přerova.

Velitel zásahu rozhodl o zřízení dvou zásahových úseků v obci Uhřičice. Část hasičů bude provizorně zakrývat rodinný dům, druhá skupina zasahuje u místního hřiště, kde je několik popadaných stromů a také na drátech elektrického vedení visí kus plechu.

16.06.2017 17:30

V Uhřičicích stále pracují v obci hasiči, na místě zasahují profesionální hasiči z Kojetína a Přerova a dobrovolní hasiči z Uhřičic, Kojetína, Tovačova a Klenovic na Hané. Silný vítr poškodil střechy několika domů (podle posledních informací šlo o 4 domy), lámal stromy a ničil ploty.

Hasiči pomáhají obyvatelům s odstraňováním následků větrné smršti. Likvidují jak popadané stromy a větve na komunikacích, tak také provizorně zakrývají odhalené střechy.

U rodinného domu, u kterého vítr odnesl celou střešní konstrukci včetně trámů, budují hasiči provizorní konstrukci, kterou potáhnou plachtou, aby dům uchránili před případným dalším deštěm.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet