Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První žena v GoodPRO TFA speciálu se jmenuje Vlaďka Kalná, soutěží v barvách SDH Jarcová

Společnost GoodPRO vyrobila speciální oblek na TFA pro Vlaďku Kalnou z Jarcové na Vsetínsku. Soutěžím v TFA se věnuje už druhým rokem.

Vlaďko, kdo a nebo co vás k TFA přivedlo? Přece jen není obvyklé, aby se ženy věnovaly tak náročnému sportu.

Požárnímu sportu se věnuji od žákovských kategorií. Jak v jednotlivcích, tak v družstvech. Vždycky mě lákaly náročné výzvy.

TFA se mi líbí především proto, že nerozhoduje náhoda, ale to, jak je člověk připravený – na rozdíl od běhu na sto metrů překážek, kterému jsem se věnovala před tím a kde jakékoliv pochybení znamená konec.

TFA je velice náročná disciplína, kde si člověk sáhne na dno svých sil. Baví mě překonávat sama sebe a každý nový závod je pro mě výzva.

Jakých výsledků už jste v TFA závodech dosáhla, kterých úspěchů si ceníte nejvíce?

TFA se naplno věnuji již druhým rokem. Z loňské sezóny se mi z patnácti soutěží podařilo devětkrát zvítězit. Asi za svůj největší úspěch považuji závod Iron Fireman 2016 v Praze na Petříně, kde jsem mezi ženami skončila na druhém místě.

Myslím si, že každý dokončený závod je úspěch. A k úspěchům přikládám i to, že jsem poznala spoustu stejně zapálených lidí, kteří ač jsou soupeři, tak se navzájem podporují a fandí si.

Jak vás napadlo pořídit si speciální závodní oděv a kdo vás případně podpořil?

S tímto oděvem jsem se poprvé setkala na loňských TFA soutěžích. Moc se mi zalíbil, ale nikdy by mě nenapadlo, že i já bych mohla takový speciál někdy vlastnit.

Letos jsem slavila půlkulaté narozeniny a moji kamarádi v čele s trenérem Jardou Šulou se rozhodli, že ho budu mít. Dále nákup podpořil i Sbor dobrovolných hasičů v Jarcové, v jehož barvách soutěžím.

Splnil GoodPRO FR4 FireBull racing vaše očekávání?

Oblek je nejen pěkný a slušivý, ale hlavně je velmi praktický a lehký. Běhá se mi v něm daleko lépe a pohodlněji, než v mém původním klasickém třívrstvém zásahovém obleku.

Tento TFA speciál s výrobním číslem 13 mi navíc přinesl štěstí, neboť jsem v něm zatím absolvovala dva závody, které jsem oba vyhrála. Jsem ráda, že jsem první žena, pro kterou byl tento speciál vyroben na míru.

Jaké máte plány do budoucna a na jakých závodech vás v něm uvidíme?

V letošním roce chci absolvovat celou Vsáckou ligu TFA a vše ostatní se bude odvíjet od mého pracovního vytížení. Každý druhý víkend jsem totiž v práci.

Snad o volných víkendech stihnu co nejvíce TFA soutěží, na kterých si budu moci zazávodit.

Sdílet