Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Olomouckého kraje zasahovali u 3 dopravních ne­hod

Dnes 17. března 2009 krátce po šesté hodině byla nahlášena na HZS Olomouckého kraje dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla v Kostelci na Hané. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova, kteří zjistili, že při nehodě došlo k čelní srážce osobního a nákladního vozidla. Osobní vozidlo bylo vklíněno pod nákladní a uvnitř byl mrtvý řidič.

V průběhu včerejšího dne, pondělí 16. března, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 10 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

Ilustrační foto

1 požár,
3 dopravní nehody,
5 technických pomocí a
1 ostatní událost.

V průběhu včerejšího dne a dnešního rána zasahovali profesionální hasiči z Olomouckého kraje u tří dopravních nehod.

První byla nahlášena na operační středisko v pondělí 16. března v 16:17 hodin v Teplicích nad Bečvou. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Hranic, kteří po příjezdu zjistili, že vozidla se srazila v podjezdu pod železniční tratí. Na místě byla jedna zraněná osoba. Hasiči provedli protipožární opatření.

Druhá nehoda se stala dnes, v úterý 17. března, v Kostelci na Hané a byla nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 6:04 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova, kteří zjistili, že při nehodě došlo k čelní srážce osobního a nákladního vozidla. Osobní vozidlo bylo vklíněno pod nákladní a uvnitř byl mrtvý řidič. Po zadokumentování nehody policií hasiči museli vozidla od sebe roztrhnout a usmrcenou osobu vyprostit. Protože při srážce došlo k úniku provozních kapalin, museli hasiči použít sorbent na odstranění. Příčinu nehody šetří Policie ČR.

Třetí nehoda se stala 17. března v 6:25 hodin v Bohdíkově na Šumpersku. Na železničním přejezdu se tam srazil osobní vlak s osobním vozidlem. V době příjezdu profesionálních hasičů ze Šumperku a dobrovolných hasičů z Hanušovic byla již řidička z osobního vozidla mimo auto. Hasiči jí ošetřili pouze drobné oděrky. Cestující z vlaku vyvázli bez zranění. Havarované vozidlo bylo v příkopu asi 10 m od místa srážky a neunikaly z něj žádné provozní kapaliny. Nehodu šetří drážní inspekce spolu s Policií ČR.

Ilustrační foto

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje



-swo-

Sdílet