Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vzdělávání učitelů v oblasti ochrany obyvatel

Počátkem února zahájilo občanské sdružení EURO EDUCA realizaci projektu s názvem Vzdělávací modul „Ochrana člověka za mimořádných událostí". Projekt, jehož partnerem je občanské sdružení Rescueinfo a který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR, si klade za cíl zvýšit úroveň znalostí a dovedností pracovníků škol a školských zařízení, kteří vyučují tématiku ochrany člověka za mimořádných událostí.

Počátkem února zahájilo občanské sdružení EURO EDUCA realizaci projektu s názvem Vzdělávací modul „Ochrana člověka za mimořádných událostí".

Projekt, jehož partnerem je občanské sdružení Rescueinfo a který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR, si klade za cíl zvýšit úroveň znalostí a dovedností pracovníků škol a školských zařízení, kteří vyučují tématiku ochrany člověka za mimořádných událostí.

Celkem 60 pedagogů základních, středních a speciálních škol z Královéhradeckého kraje, absolvuje v rámci projektu osm čtyřhodinových setkání, na nichž si rozšíří své znalosti z oblasti ochrany obyvatel, živelních pohrom, havárií, tísňového volání a dalších témat, která jsou Ministerstvem školství zařazena do vzdělávacích osnov. Účast v projektu bude pro účastníky bezplatná.

Kromě samotného vzdělávání, při kterém účastníci získají znalosti nejen pro svoji pedagogickou činnost, ale také pro běžný život, jsou součástí projektu další aktivity, které zajišťuje partner projektu.
V rámci projektu bude vytvořen internetový portál, který bude obsahovat materiály důležité pro výuku a zároveň bude sloužit k vzájemnému předávání zkušeností účastníků projektu. Po ukončení projektu bude přístup na tento portál umožněn také dalším příslušníkům cílové skupiny a o jeho další vývoj se bude starat partner projektu.

Ten bude také poskytovat poradenství a konzultace účastníkům projektu a pomoc při organizaci praktických cvičení pro žáky a studenty.

Projekt bude realizován na území Královéhradeckého kraje, v okresech Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Náchod a Jičín, přičemž v každém místě realizace bude vytvořena jedna skupina účastníků.
V průběhu února oslovil realizační tým jednotlivé školy v Královéhradeckém kraji a v těchto dnech probíhají výběry zájemců o vstup do projektu.

Další informace naleznete ZDE.

-kaw- 

Sdílet
Přiložené soubory
TZ1_Připomínky.doc zobrazit online DOC 226 kB
leták1.pdf zobrazit online PDF 472 kB