Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena s dítětem unikla z hořícího bytu

Tři jednotky hasičů dnes likvidovaly požár bytu ve druhém patře sedmipodlažního domu v ulici Na Hraničkách ve Vyškově. Požár byl ohlášen v 11.27 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo profesionální jednotku z nedaleké požární stanice a dobrovolné jednotky z Vyškova a Drnovic. Hustý kouř vycházející z obývacího pokoje třípokojového bytu zpozorovala jeho majitelka. Žena s dvouletým dítětem stačila z bytu uniknout na chodbu.

Tři jednotky hasičů dnes likvidovaly požár bytu ve druhém patře sedmipodlažního domu v ulici Na Hraničkách ve Vyškově.

Požár byl ohlášen v 11.27 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo profesionální jednotku z nedaleké požární stanice a dobrovolné jednotky z Vyškova a Drnovic. Hustý kouř vycházející z obývacího pokoje třípokojového bytu zpozorovala jeho majitelka. Žena s dvouletým dítětem stačila z bytu uniknout na chodbu.

Hořící nábytek se pomocí kbelíků s vodou před příjezdem hasičů snažili hasit sousedé a podařilo se jim zabránit rozšíření požáru na celý byt. Hasiči požár v obývacím pokoji v 11.34 hodin lokalizovali a za dalších 16 minut dohasili. Zakouřený byt a část chodby přetlakovou ventilací odvětrali.

Oheň v obývacím pokoji zasáhl křeslo a obývací stěnu s elektronikou. Škodu vyšetřovatel HZS předběžně vyčíslil na 150 tisíc korun. Příčinu vzniku požáru spolu s vyšetřovatelem HZS zjišťuje také specialista policejního odboru kriminalistické techniky a expertíz.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet