Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče u zásahu pobavil podnapilý řidič

Dne 17. 3. 2009 ve 23:37 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Janové.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Hovězí došlo k havárii osobního auta zn. BMW.

Dne 17. 3. 2009 ve 23:37 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Janové.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Hovězí došlo k havárii osobního auta zn. BMW.

Řidič nezvládl jízdu mezi Janovou a Hovězí, vyjel mimo silnici, kde bočně narazil do stromu. Po havárii zůstalo vozidlo převrácené na bok. Při havárii utrpěl řidič pouze drobné oděrky, které si nevyžádaly lékařské ošetření.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Vozidlo bylo převráceno zpět na kola a ponecháno v poli. Vyproštění si zajistil sám původce havárie. Událost na místě šetřila policie.

Podobných havárií a dopravních nehod je mnoho, ale občas se hasičům stává, že jsou svědky humorných i kuriózních reakcí účastníků. I v tomto případě měl na tom svůj podíl alkohol, který uvedl řidiče do velmi veselé nálady.

Během zásahu se standardně snažil havárii bagatelizovat, posílal záchranáře domů a humornými poznámkami na svou nehodu bavil přítomné hasiče. Vtipně komentoval také fakt, že se trefil přesně do jediného stromu u cesty v několikaset­metrovém úseku a nařízený odběr krve okomentoval dobrovolným dárcovstvím. Zda mu humor zůstal i po vystřízlivění hasiči už nezjišťovali.


Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet