Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo se čelně střetlo s autobusem

Dnes, 18. března 2009 ráno došlo na silnici č. 303 11 u obce Žďárky na Náchodsku k vážné dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu. Na místo v 07:34 hodin vyjeli profesionální hasiči z Náchoda s technickým automobilem a cisternou, dvě sanity záchranné služby a vrtulník Letecké záchranné služby Královéhradec­kého kraje.

Dnes, 18. března 2009 ráno došlo na silnici č. 303 11 u obce Žďárky na Náchodsku k vážné dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu. Na místo v 07:34 hodin vyjeli profesionální hasiči z Náchoda s technickým automobilem a cisternou, dvě sanity záchranné služby a vrtulník Letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje.

Řidička osobního vozidla (roč. 1974) Renault 19 z dosud nejasných příčin vjela do protisměru, kde se čelně střetla s právě projíždějícím linkovým autobusem zn. Karosa. Po srážce skončil automobil s dvoučlennou posádkou mimo vozovku v poli. Zraněná řidička zůsala zaklíněná pod palubní deskou zdemolovaného vozidla. Hasiči museli použít speciální hydraulické a vyprošťovací zařízení a ženu z vraku vyprostit. Chlapec, který cestoval na zadním sedadle, byl vyproštěn ještě před příjezdem hasičů. Zraněná řidička byla letecky transportována do královéhradecké fakultní nemocnice, chlapec byl převezen sanitou do nemocnice. Nikdo z cestujících autobusu ani jeho řidič nebyli zraněni. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili u osobního vozidla autobaterii. Z autobusu unikal olej, který hasiči zasypali sorbentem. Odklizení havarovaného autobusu z vozovky si zajistil autodopravce. Příčiny nehody šetří Policie ČR.



Foto: stanice Náchod

info: HZS Královéhradeckého kraje


-wap-

Sdílet