Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Během necelé hodiny zasahovali hasiči v Libereckém kraji u 35 událostí, dorazila bouřka

Od 18. hodiny začaly hasičům v Libereckém kraji výjezdy k popadaným stromům. Bouřka se silným nárazovým větrem zasáhla především Českolipsko a v menší míře pak Jilemnicko.

Během necelé hodiny byli hasiči voláni ke 35 událostem, podle dostupných informací však nedošlo k žádným zraněním. V 18:18 hodin byl hlášen pád stromu v Dolní Libchavě na nákladní automobil, vozovka byla po nějakou dobu neprůjezdná, hasiči strom rozřezali.

Další stromy na Českolipsku popadaly například v Doksech, Starých Splavech, Mimoni, Zahrádkách, Dobranově, Stružnici. V Mimoni spadl strom také na železniční trať, vlak však do něho nenarazil a odcouval zpět do stanice.

Na Jilemnicku měli hasiči hlášených 10 spadlých stromů mezi Horní a Dolní Brannou. S motorovými pilami vyráželi hasiči i do Vysokého nad Jizerou (část obce Sklenařice), Jilemnice (části obce Hrabačov), Roztok u Jilemnice, strom zatarasil silnici směrem na Mříčnou.

Aktualizace 23. 6. 2017:

V průběhu večera a časných ranních hodin přešla přes Liberecký kraj fronta a několika bouřkami. Do 7. hodiny ranní řešili hasiči v souvislosti s počasím 68 událostí, 59 jich bylo do půlnoci, dalších 9 přibylo ráno.

Většina zásahů se odehrála na Českolipsku a Jilemnicku, šlo hlavně o popadané stromy a velké větve. Po 7. hodině vyjíždějí hasiči ještě k ojedinělým případům, kdy byly dodatečně nalezeny spadlé stromy.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet