Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úterní zásahy hasičů Karlovarského kraje

V úterý 17. března 2009 zasahovali hasiči Karlovarského kraje 10×. U dvou požárů, jedné dopravní nehody, 3× poskytovali technickou pomoc, 2× likvidovali uniklé nebezpečné látky a 2× vyjížděli zbytečně.

V úterý 17. března 2009 zasahovali hasiči Karlovarského kraje 10×. U dvou požárů, jedné dopravní nehody, 3× poskytovali technickou pomoc, 2× likvidovali uniklé nebezpečné látky a 2× vyjížděli zbytečně.

Krátce po 6. hod. byli hasiči informováni o požáru garáže v Karlových Varech – Jabloňové ulici. Na místo události vyjeli kromě hasičů ze stanice Karlovy Vary také dobrovolní hasiči z městské čtvrti Tašovice a Stará Role. Hořící garáž byla součástí řadové zástavby a proto museli hasiči proniknout i do obou sousedních garáží, aby se přesvědčili, že se oheň nerozšířil i k sousedům. V sousedních garážích naštěstí nebyla motorová vozidla. V průběhu necelé půlhodiny byl požár zcela zlikvidován a hasiči se začali postupně vracet na stanice. Příčina požáru i vzniklá škoda se dosud vyšetřuje.

V ulici Nad výtopnou v Horním Slavkově otevírali v 7.40 hod. místní dobrovolní hasiči byt. Majitel by ve špatném zdravotním stavu a proto mu hasiči zajistili lékařskou pomoc. Byt otevírali hasiči krátce před 18. hod. také v Sokolovské ulici v Karlových Varech. V tomto případě už nebylo majiteli pomoci.

Benzín vytékal z poškozené nádrže zaparkovaného osobního automobilu v Karlových Varech – Krymské ulici. Když ve 12.50 hod. hasiči automobil prozkoumali zjistili, že nádrž nelze utěsnit. K vozidlu se dostavil majitel a zajistil odtažení do servisu.

Ze sklepa dvoupatrové budovy za poliklinikou v Nejdku se v 15.22 hod. valil hustý dým. Ihned byl vyhlášen poplach pro hasiče ze stanice Karlovy Vary, Pozorka a jednotku místních dobrovolných hasičů. Průzkumem hasiči zjistili, že komín budovy je tak silně zanesený, že se kouř vrací zpátky do kotelny. Uhasili ohniště v kotli a vydali zákaz používání komína do vyčištění a odborné revize. Majitelé měli štěstí, protože nevznikla žádná škoda. Saze v komíně a několik starých kabátů, které na něm byly pověšeny, hořely také krátce po 20. hod. v Nečtinách. Jako první dorazili na místo zásahu hasiči ze stanice Toužim a zjistili, že požár nenapáchal ani v tomto případě žádnou škodu. Místo zásahu předali hasičům Plzeňského kraje.

K dopravní nehodě 2 osobních automobilů došlo krátce před 20. hod. na Mattoniho nábřeží v Karlových Varech. Hasiči vozidla zabezpečili proti požáru a poté vozovku uklidili. Zraněné ošetřili zdravotníci.


Info: HZS Karlovarského kraje


-wap-

Sdílet