Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výstavu techniky spojenou s ukázkami zásahové a záchranářské činnosti si připravili hasiči ve Vyškově

Plameny šlehající z automobilu, hustý dým, příjezd houkajícího požárního vozidla, rychlý zásah hasičů. Tak probíhala jedna z ukázek, kterou mohli v pátek 23. června 2017 spatřit návštěvníci akce pořádané Jednotkou dobrovolných hasičů města Vyškova.

V areálu její požární stanice bylo celé dopoledne velmi živo. Zejména děti z mateřských a základních škol obdivovaly dovednosti hasičů při populárních ukázkách zásahových a záchranářských činností.

Dozvídaly se, že hasiči nemají na práci jen zdolávání požárů, ale že je toho mnohem víc, co musí umět a s čím lidem pomáhají. Kromě hašení auta přihlížely také vyprošťování zraněných, záchraně osob z hloubek i výšek a ukázkám lezecké činnosti.

Se zájmem si prohlédly i vystavenou techniku a výstroj. Akci vyškovská dobrovolná jednotka pořádá každý rok před prázdninami.

Letošním spolupořadatelem byli profesionálové z vyškovského hasičského záchranného sboru a vydatně pomáhaly i dobrovolné jednotky z Brodku u Prostějova, Nezamyslic, Krumvíře, Hostěrádek – Rešova, Račic a Studnic.

Dana Ryšánková
Město Vyškov
Sdílet