Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve vyprošťování zraněných osob na mistrovství ČR dobrovolných hasičů budou za Plzeňský kraj soutěžit hasiči z Blovic

V neděli 25. června 2017 se v Železné Rudě konala soutěž O pohár starosty města Železná Ruda. Soutěž byla současně krajským kolem soutěže ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel pro předurčené jednotky SDH obcí.

Soutěž pořádal Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska (SH ČMS), Českou asociací hasičských důstojníků, městem Železná Ruda, místními dobrovolnými hasiči a hasiči z Hojsovy Stráže.

Soutěže se zúčastnilo celkem osm týmů z Plzeňského kraje a jedno družstvo z Německa.

Zlaté medaile a postup na Mistrovství republiky ve vyprošťování zraněných osob, které se bude konat v září na Vysočině, si vybojovali hasiči z Blovic. Společně s nimi se na stupně vítězů postavili hasiči z Holýšova a z Mirošova. Hasičům z Mirošova během soutěžního pokusu selhaly hydraulické nástroje a tak museli zraněnou osobu vyprostit holýma rukama a ručním nářadím.

Čtvrté místo obsadili hasiči z Kralovic, pátí byli hasiči ze Zbiroha a šestí hasiči ze Zvikovce. Domácí tým skončil na sedmém místě, hosté soutěže, jednotka z Bavorské Rudy, se umístili na osmém místě a devátá pozice zůstala hasičům ze Sušice.


Během dne si diváci mohli prohlédnout techniku hasičů a vozidlo Horské služby, pro děti hasiči připravili skákací hrad.

Po ukončení soutěže si hasiči ze Železné Rudy z rukou starosty Michala Šnebergra převzali dvě nová vozidla.

Slavnostní den zakončili hasiči zábavou – k poslechu i tanci zazpívali Luďka Kuralová a Petr Vondrášek.


Partnery akce byly společnosti: JaGa, Progres servis Sibřina, Vochoc, Autodemont, Ski a bike areál Špičák, Výzbrojna požární bezpečnost, Šumavský hotel a pivovar Belveder a Alanya kebab.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Hodnoceni_VDN.pdf zobrazit online PDF 461 kB