Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dráček Hasík a první jarní víkend

Dráček Hasík se o tomto víkendu objeví rovnou na dvou akcích. První akce začíná již dnes odpoledne pro nové instruktory v Tišnově a zítra bude Hasík pro děti v Židlochovicích, kde farář požehná novým hasičským vozidlům.

V termínu 20. – 22. března 2009 ve Školícím středisku HZS Jihomoravského kraje probíhá třídenní zahajovací kurz Výchovy dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva. Následný dvoudenní seminář proběhne ve dnech 29. a 30. května 2009.

Do kurzu se přihlásilo 27 zájemců z řad příslušníků Hasičského záchranného sboru a ze sborů dobrovolných hasičů obcí. Po absolvování základního kurzu a supervizního semináře se předpokládá, že bude v našem kraji působit minimálně 10 nových dvojic.

Novým cisternovým automobilovým stříkačkám pro židlochovickou jednotku Sboru dobrovolných hasičů a stanici Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje židlochovický farář požehná v sobotu 21. března dopoledne na náměstí Míru.

Slavnost zahájí v 10 hodin nástup jednotek SDH a HZS JMK a podání hlášení starostovi města. Po projevech starosty a hostů farář požehná hasičským cisternám. Událost pak zpestří bohatý program Dne integrovaného záchranného systému, v němž se kromě profesionálních a dobrovolných hasičů představí také vojáci, policisté a složky ochrany obyvatel. Na této akci nebudou chybět ani naši instruktoři Hasíka a chytrá blondýnka.

převzato z webu HZS Jihomoravského kraje

-swo-

Sdílet