Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Návštěva HZS Pardubického kraje u ZÚ HZS ČR Hlučín

Velitel Záchranného útvaru přivítal ve dnech 19. – 20.března 2009 první pracovní návštěvu z řad HZS krajů na půdě Hlučínských záchranářů. Cílem výjezdního zasedání pracovníků úseku IZS a OŘ HZS Pardubického kraje bylo seznámení se s dislokací, organizací a hlavními úkoly jednotlivých součástí zdejšího útvaru.

Delegace pardubických hasičů se seznámila s činností praporu a jeho technickým vybavením. Poté si prohlédli prostory útvaru a parku techniky. Při prohlídce autoparku předvedli příslušníci záchranných jednotek své možnosti při dekontaminaci osob a techniky, představili speciální techniku v čele se speciálním požárním tankem SPOT 55 přes vyprošťovací tank VT 72, plovoucí transportér PTS 10 a také kolové vyprošťovací a zemní prostředky.

Na závěr dvoudenní návštěvy velitel záchranného útvaru nastínil směrovou koncepci vývoje a výstavby našeho útvaru a oběma stranami byly dohodnuty konkrétní možné cesty vzájemné aktivní spolupráce a to zejména v oblastech kynologické, potápěčské a lezecké služby.

mjr. Ing. Petr OREL
tiskový mluvčí
ZÚ HZS ČR Hlučín
Hasičský záchranný sbor ČR

-swo-

Sdílet