Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachránili srnku z vody v areálu uhelné haldy v Ostravě-Heřmanicích

K záchraně srny, která uvízla na vodní ploše v areálu uhelné haldy v Ostravě-Heřmanicích, byla v úterý 27. června 2017 hodinu před polednem vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Ostrava-Přívoz.

Po příjezdu ke kališti hasiči spatřili vysílenou a možná i dezorientovanou srnu, která neuměla po strmých a sypkých březích umělé laguny najít cestu zpět do přírody.

Hasiči se opatrně přibližovali ke krásnému zástupci spárkaté zvěře, vybavení mj. záchrannými nafukovacími saněmi, ale neunikli pozornosti vystrašeného tvora, který se z posledních sil pokusil o neúspěšný útěk obtížným terénem. Moudrá srna zřejmě nakonec usoudila, že není důvod k útěku, odevzdaně se nechala mohutnými hasiči chytit a přenést na přístupnější místo.

Tam jí její zachránci napojili čerstvou vodou a počkali na zástupce mysliveckého spolku, kterému zachráněnou srnku předali. Po domluvě s myslivcem hasiči krásného, byť právě zesláblého tvora nechali odpočívat v bezpečí na okraji lesa a spokojeně odjeli na základnu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet