Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mercedes-Benz Sprinter v červeném odstínu RAL 3024 pořídili hasiči z Bystřice

Do Bystřice nad Olší dorazil nový dopravní automobil pro místní jednotku sboru dobrovolných hasičů. Dodavatelem vozu na podvozku Mercedes-Benz Sprinter za 1 527 182 korun včetně DPH je firma Progres Servis Sibřina.

Vznětový čtyřválec o objemu 2,2 litru a výkonu 120 kW je spojen s manuálně řazenou šestistupňovou převodovkou. Ta přenáší hnací sílu na kola obou náprav. V místě nástupu řidiče do vozu je zásuvka Rettbox pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

O spojení se stará digitální terminál Matra TPM 700.

Osvětlení okolí vozu zajišťují LED světlomety na bocích a vzadu, ve výbavě nechybí dvojice přenosných LED světel s magnetickým uchycením.

Devítimístná kabina je vybavena klimatizací a druhým výměníkem topení v zadní části vozu. Prostor pro posádku je přístupný posuvnými dveřmi z pravé strany.

V zavazadlovém prostoru, který je přístupný dvoukřídlými dveřmi zezadu, jsou uchyceny dva přenosné hasicí přístroje, dvojice ručních svítilen Survivor v dobíjecích úchytech, variabilní ruční vyprošťovací nástroj a pod poslední řadou sedadel najdeme lékárničku.

Sdílet