Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při rozsáhlém požáru truhlárny byl zraněn majitel a dva zasahující hasiči

Třípatrová truhlárna začala hořet v sobotu 21. 3. 2009 odpoledne v Mukařově na Kolínsku. Informovala nás o tom mluvčí středočeské policie a hasičů. Majitel, který chtěl oheň likvidovat při jeho vzniku utrpěl těžší zranění. Lehce se zranili i dva zasahující hasiči.

Třípatrová truhlárna začala hořet v sobotu 21. 3. 2009 odpoledne v Mukařově na Kolínsku. Informovala nás o tom mluvčí středočeské policie a hasičů. Majitel, který chtěl oheň likvidovat při jeho vzniku utrpěl těžší zranění. Lehce se zranili i dva zasahující hasiči.












„Vzhledem k rozsahu požáru policisté odkloňují dopravu za Kostelcem nad Černými lesy směrem na Žernovku, objížďka měří asi šest kilometrů,“ upřesnila Zatloukalová.



Zvětšit mapu

Vrtulník záchranné služby letěl pro muže, který se pokusil požár v zárodku uhasit. Na místě byl muž s popáleninami na 31 procentech těla převezen vrtulníkem do pražské nemocnice na Vinohradech. Tam putovali i dva hasiči, kteří utrpěli popáleniny v obličeji.

„Požár vznikl v nízké budově, v níž bylo zaparkované auto, které zcela shořelo. S touto budovou těsně sousedí dvoupatrová budova truhlárny, oheň je nyní pod kontrolou,“ informoval mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

AKTUALIZACE 21.3. 2009 20.25 hod.

Zásah stále trvá, hasiči z přítomných profesionálních a dobrovolných jednotek provádějí dohašovací práce, během odpoledne byl vytvořen otvor do střechy pro účinější likvidaci požáru. Na místě dochází k postupné redukci sil a prostředků, komunikace Mukařov – Kostelec n.Čl je stále uzavřena.

V době příjezdu prvních jednotek byl objekt zasažen požárem v plném rozsahu.

AKTUALIZACE 22.3. 2009 06:44 hod. přidáno foto od SDH Mnichovice

AKTUALIZACE 22.3. 2009 08:37hod. přidáno foto od mphoto

AKTUALIZACE 22.3. 2009 16:25hod. přidáno foto od mphoto

Přidána oficiální tisková zpráva

21. 3. 2009 ve 14:30 hod. byl na tísňovou linku nahlášen požár třípatrové truhlárny v obci Srbín. Dle oznamovatele je na místě zraněná osoba, která se snaží požár uhasit. Na místo byly vyslány všechny tři základní složky IZS.

Po příjezdu na místo byl zjištěn požár třípatrového rodinného domu s truhlárnou. Zasažena byla též dodávka stojící před domem. Hustý dým se valil z podkroví. Na místo bylo povoláno více jednotek.

Dále byl na místě nalezen majitel domu, který se snažil požár uhasit. Při hašení se však nadýchal zplodin hoření a utrpěl popáleniny. Byl tedy povolán vrtulník záchranné služby. Na místě se nacházela i jeho manželka, která byla v šoku a po ošetření záchrannou službou byla ponechána u sousedů.

Při zásahu byli zraněni i čtyři hasiči. Dva utrpěli popáleniny prvního a druhého stupně na obličeji, třetí utrpěl tržnou ránu na obličeji a čtvrtý si poranil kotník.

Na místě zasahovaly jednotky HZS Říčany, Kolín a jednotky SDH Struhařov, Mnichovice, Kostelec na Černými Lesy, Mukařov, Tehovec a Žernovka. Požár se podařilo zlikvidovat v 17:02 hod.

Vzhledem k tomu, že konstrukce domu byla převážně z hořlavých materiálů, předběžná škoda byla na místě odhadnuta na více jak 4.000.000,–Kč. Příčina požáru je ve spolupráci s PčR stále v šetření.

autor nprap. Martin Šmejkal
Vyšetřovatel požárů ÚO Kolín

Zprávu sledujeme a budeme jí aktualizovat. Budou doplněny i fotografie z místa.

-kaw-, -wap- , -swo-


Zdroj: HZS Středočeského kraje a MEDIAFAX

Sdílet