Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči utěsnili stavidla na rybníku v Čechách pod Kosířem

Již druhý den zasahují prostějovští profesionální hasiči v Čechách pod Kosířem v zámeckém areálu u místního rybníku. Přes stavidla protékala voda a za několik posledních dní se hladina rybníka snížila asi o 40 cm. Majitel objevil již několik souší a z obavy o život živočichů, kteří v rybníce žijí, zavolal na pomoc hasiče.

Poprvé hasiči na místo vyjeli ve čtvrtek 29. června 2017 v 12:14 hodin. Provizorně se pytli s pískem pokoušeli utěsnit stavidla a dohodli se s majitelem, kdyby se situace do rána nestabilizovala, vyjedou na místo i v pátek 30. června.

Do dnešního (30.6.) rána hladina v rybníce klesla o další čtyři centimetry, proto se hasiči vrátili zpět na místo události. Velitel zásahu povolal i potápěče z požární stanice v Olomouci, kteří aktuálně zjišťují pod vodní hladinou, proč voda stále prosakuje a odtéká pryč.

Po dohodě s kastelánem potápěči vyměnili přední stranu stavidel tak, že voda přestala odtékat. V 12:30 hodin jednotky na místě ukončily činnost a vrátily se zpět na své základny.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet