Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rozváděče ve Valašském Meziříčí se rozšířil na strop, jeden z obyvatelů domu byl převezen do nemocnice

Prvního července roku 2017 v 3:40 hodin byl ohlášen požár rozváděče v rodinném domě ve Valašském Meziříčí, místní část Brňov.

Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice Valašské Meziříčí a dobrovolným hasičům z Poličné.

Při jízdě k požáru měli hasiči z Poličné na voze defekt. To je ale nezastavilo a pomalou jízdou přijeli k místu požáru.

V době příjezdu hasičů k samostatně stojícímu rodinnému domu, se plameny z vnitřního rozváděče šířily na podbití stropu.

Hasiči požár uhasili pomocí dvou práškových hasicích přístrojů a jedním vysokotlakým proudem vody. Po uhašení termokamerou kontrolovali teplotu stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření.

Obyvatelé domu byli z celé události velmi nešťastní, proto jim byla poskytnuta psychologická pomoc jedním z hasičů, který je členem posttraumatického týmu. Synovi majitelky byla přivolána záchranná zdravotnická služba, protože se nadýchal zplodin hoření. Sanitkou byl později převezen do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů. Ten se dozvěděl, že požár zjistila majitelka domu, která sledovala televizi. Najednou se televize sama vypnula. Šla zjistit, co se děje a zpozorovala, že hoří rozváděč. Vzbudila proto bratra a syna. Syn následně ohlásil požár hasičům.

Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci v rozváděči.

Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 50 000 korun. Včasným zásahem byly uchráněn majetek v předběžné výši 2 000 000 korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet