Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár auta převážejícího šelmy

V neděli 22. března byl v 21:25 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár nákladního vozidla v Hranicích na ulici Velká. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Hranic a dobrovolní hasiči z Hranic, kteří po příjezdu zjistili, že hoří nákladní automobil s přívěsem, ve kterém bylo pět cirkusových šelem (4 lvi a 1 tygr).

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 20. března – neděle 22. března, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 43 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

16 požárů,
9 dopravních nehod,
13 technických pomocí a
5 ostatních událostí.

20. 3. 2009

PŘEROV

Požár filtračního zařízení

V pátek 20. března byl v 9:27 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár filtračního zařízení v Hranicích. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Hranic a dobrovolní hasiči z Hranic. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár filtrů kotelny. Dobrovolní hasiči prováděli ochlazování pláště kotelny a profesionální hasiči rozebrali filtry a požár zlikvidovali. Výši škody si stanovil majitel na 2 miliony korun. Příčinu stanovil vyšetřovatel jako technickou závadu na filtračním zařízení.

OLOMOUC

Záchrana kočky z odpadního potrubí

V pátek 20. března byli v 13:17 hodin požádáni profesionální hasiči z Litovle o pomoc při vyproštění kočky z odpadního potrubí v ulici Mlýnské v Litovli. Po příjezdu hasiči zjistili, že kočka uvízla v odpadní rouře nad řekou Moravou. Jednotka pomocí jednoho dílu nastavovacího žebře chtěla kočku vyprostit, ta se ale lekla a zalezla dále do roury. Hasiči proto vyrobili z desek můstek, který připevnili k rouře a po němž může kočka vylézt ven.

21. 3. 2009

PŘEROV

Záchrana psa z díry

V sobotu 21. března bylo v 23:13 hodin nahlášeno na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, že v Oseku nad Bečvou spadl pes do díry. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou, kteří zjistili, že pes spadl do díry v blízkosti sloupu, která byla asi 3m hluboká. Hasiči psa z díry vytáhli.

22. 3. 2009

PROSTĚJOV

Vytažení prstů ruky ze štípačky

V neděli 22. března byli v 18:36 hodin požádáni profesionální hasiči z Prostějova o pomoc při vytažení prstů ruky uživatele ze štípačky na dřevo v Prostějově na Sportovní. Po příjezdu hasiči zjistili, že majitel už měl ruku vytaženou a byl v péči lékařů. Hasiči pomohli pouze s naložení do sanitky a vrátili se na základnu.

PŘEROV

Požár auta převážejícího šelmy

V neděli 22. března byl v 21:25 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár nákladního vozidla v Hranicích na ulici Velká. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Hranic a dobrovolní hasiči z Hranic, kteří po příjezdu zjistili, že hoří nákladní automobil s přívěsem, ve kterém bylo pět cirkusových šelem (4 lvi a 1 tygr). Hasiči museli oheň zlikvidovat, přes operační středisko byl kontaktován ošetřovatel zvířat, správa a údržba silnic a dálniční policie. Na asi 30 minut byla dálnice uzavřena. Podle vyjádření řidiče a následně majitelky cirkusu, která se dostavila na místo, zvířata byla v pořádku, nenadýchala se zplodin hoření.. Vyšetřovatel vyčíslil škodu na 20 tisíc korun, příčinou vzniku požáru byla technická závada na brzdovém systému.


Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-swo-

Sdílet