Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě mezi obcemi Strážnice a Vnorovy vyhasly čtyři lidské životy

V neděli v 13:35 hodin se na silnici I/55 mezi obcemi Strážnice a Vnorovy čelně střetla dvě osobní vozidla. Nehoda měla tragické následky a na místě vyhasly celkem čtyři lidské životy.

V osobním vozidle Renault Clio jedoucím od Strážnice cestoval sám třiadvacetiletý muž. Ve vozidle Ford Fiesta jedoucím od Vnorov jel sedmdesátiletý řidič a jeho další tři spolujezdci. V zatáčce se obě vozidla čelně střetla a následně skončila mimo vozovku.

Zemřeli oba řidiči a dva spolujezdci z Fordu Fiesta. Poslední ze spolujezdců byla s vážným zraněním letecky transportována do brněnské nemocnice. Na místě zasahovaly všechny složky IZS a komunikace byla po dobu vyšetřování a odklízení následků úplně uzavřena.

Prvotním úkolem bylo vyprostit zaklíněné osoby a poskytnout první pomoc těžce zraněné ženě. Další ženu se hasiči pokoušeli oživit pomocí AED, ale pokusy byly neúspěšné.

HSZ Jihomoravského kraje

Policisté zajistili stopy, zdokumentovali situaci na místě a v současné době provádějí potřebná šetření k příčinám nehody a k míře zavinění jednotlivých účastníků.

U zemřelých řidičů proběhnou soudní pitvy, které by mohly napovědět, zda za nehodou mohla stát například nějaká zdravotní indispozice nebo ovlivnění návykovou látkou.

HZS Jihomoravského kraje
Sdílet