Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kuchyně v bytě v Ostravě-Porubě si vyžádal zranění jeho uživatele a evakuaci dalších 13 lidí

Tři jednotky hasičů zasahovaly v neděli 2. 7. 2017 odpoledne v pětipatrovém bytovém domě v Ostravě-Porubě u požáru kuchyně v bytě 2+1, který si vyžádal zranění – popálení uživatele bytu na rukou – a evakuaci 13 osob. Předběžná škoda je odhadována na 100 tisíc korun, příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Operační středisko hasičů bylo o požáru ve třetím patře (4. NP) informováno v neděli půl hodiny po nedělním poledni. Do Opavské ulice vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Porubě a Zábřehu, společně s nimi jednotka dobrovolných hasičů Pustkovec.

Už při jejich příjezdu hořelo v celé kuchyni bytu 2+1 ve třetím patře, která byla i přes rychlý zásah hasičů zničená. Oheň uhasili za 20 minut. Kouř se dostal i na chodbu, hasiči jej odvětrávali pomocí přetlakového ventilátoru.

Rovněž z domu evakuovali 13 osob, které čekaly venku na vyvětrání celého vchodu, pak se mohly vrátit domů.

Záchranáři ZZS MSK zasahovali dnes, v neděli 2. července po poledni, u požáru bytového domu v Ostravě-Porubě. Operačnímu středisku byly nahlášeny tři postižené osoby a na místo události vyjely týmy rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci.

Ošetřen musel být muž s vážnými popáleninami v oblasti hlavy, hrudníku a horní končetiny. Záchranáři mu poskytli nezbytnou přednemocniční neodkladnou péči a pacienta transportovali do popáleninového centra Fakultní nemocnice v Ostravě.

Týmy ZZS se musely rovněž postarat o dvě ženy, a to ve věku 64 a 34 let. Jejich postižení se jevilo jako středně závažné. S dechovými obtížemi byly následně přepraveny rovněž do FN Ostrava.

Zdravotníci dále vyšetřily tři osoby, které se nacházely v domě, kde hořelo. Nejevily žádné známky postižení, jejich transport do zdravotnického zařízení nebyl zapotřebí a lékařka je proto ponechala na místě události.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet