Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO – Rozsáhlý požár restaurace Koliba v obci Roztoky

V neděli 22. března v 7:21 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen rozsáhlý požár restaurace Koliba v Roztokách, okres Praha-západ. Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo mimořádné události jednotky profesionálních hasičů ze stanice Roztoky a Kladno se dvěma cisternami a protiplynovým automobilem společně s jednotkami dobrovolných hasičů z Roztok, Horoměřic a Hostivic celkem se třemi cisternami.

V neděli 22. března v 7:21 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen rozsáhlý požár restaurace Koliba v Roztokách, okres Praha-západ.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo mimořádné události jednotky profesionálních hasičů ze stanice Roztoky a Kladno se dvěma cisternami a protiplynovým automobilem společně s jednotkami dobrovolných hasičů z Roztok, Horoměřic a Hostivic celkem se třemi cisternami.

První zásahová jednotka hasičů přijela na místo události v 7:26 hodin. Vizuálním průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o požár jednopodlažní roubenky. Požárem byla zasažena celá budova. Hasiči na likvidaci požáru nasadili celkem tři útočné proudy a v dýchací technice vynesli dvě PB lahve.

Na místě požáru bylo zřízeno čerpací stanovistě z místního rybníka pomocí dvou plovoucích čerpadel. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 8:12 hodin a v 9:52 hodin jej zlikvidovali. Po sbalení technických prostředků se všechny jednotky vrátily zpět na základnu.

Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů HZS a PČR. Předběžná škoda byla vyčíslena majitelem na 3 miliony korun. Uchráněné hodnoty jsou nulové.

Foto a video: Jiří Pospíšil a Lukáš Vejvar + www.koliba-restaurace.cz



-swo-

Sdílet