Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátrání po chlapci v Peci pod Sněžkou nebylo potřeba, byl nalezen na polské straně

V sobotu 1. července 2017, dvě minuty před dvanáctou hodinou, byla jednotka hasičů z Horního Maršova vyslána s cisternou a čtyřkolkou na pátrací akci do Pece pod Sněžkou, kde se měl ztratit chlapec.

Po téměř současném dojezdu s místní jednotkou k Luční boudě byly vytěženy informace od otce a ještě před příjezdem Policie ČR a jednotky HZS se hasiči vydali hledat chlapce na čtyřkolce směrem na Sněžku přes rašelinu a dopravní automobil místní jednotky se vydal po Jantarové cestě.

Po příjezdu jednotky ke Slezskému domu byli hasiči informování lidmi z GOPR Krkonoše (Górskie Ochotnicze Pogotowie Ratunkowe), že chlapec byl nalezen na polské straně Krkonoš na Poledních kamenech (Slonecznik).

Z důvodu úzké pěšiny hasiči pro chlapce jeli na čtyřkolce a poté ho transportovali nezraněného k dopravnímu automobilu jednotky z Pece pod Sněžkou, který ho následně odvezl k Luční boudě, kde bylo dítě předáno otci.

Na místě proběhla spolupráce s JSDH Pec pod Sněžkou, HZS Trutnov, Policii ČR, Záchrannou službou vrcholky hor z. s. a Horskou službou.

Sdílet