Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár plynového kotle rodinného domu v Brumově

Dne 23. 3. 2009 v 17:29 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Brumově. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Brumova, Bylnice a Svatého Štěpána. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v plynové kotelně rodinného domu.

Už při příjezdu jednotek byl vidět valící se kouř z rodinného domu. Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči, kteří rychle rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a zahájili hasební útok z vnějších prostor domu.

Po příjezdu profesionálů pronikli hasiči v dýchacích přístrojích do sklepa, kde zjistili požár v plynové kotelně. Požár byl lokalizován asi po patnácti minutách zásahu. Další hodinu trvalo postupné dohašování, ochlazování kotle a odvětrávání domu od kouře. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Vyšetřovatel hasičů ze Zlína si místo požáru odborně ohledal. Majitel domu uvedl, že plynový kotel byl zapojen na automatické vytápění. Při příchodu domů zpozoroval kouř a hned zavolal na pomoc hasiče. V silně zakouřeném sklepě sám nemohl proti plamenům zasáhnout.

Požár poškodil zařízení plynového kotle, kde byla také zjištěna technická závada. Na topení, elektrickém vedení a poškozených interiérech byla škoda vyčíslena na 20.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek za 1,5 mil. Kč.

foto: HZS Zlínského kraje a www.nasevalassko.info


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet