Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě z dopravních nehod v Pardubickém kraji

Dne 24. března vyjížděla jednotka hasičů z Hlinska v 6.19 hodin k dopravní nehodě osobního automobilu. Ten spadl do řeky Chrudimky na silnici I/37 v obci Trhová Kamenice. Ve stejný den pak zasahovali dopravní nehody osobního a nákladního automobilu na silnici ve Lhotě pod Přeloučí.

Dne 24. března vyjížděla jednotka hasičů z Hlinska v 6.19 hodin k dopravní nehodě osobního automobilu. Ten spadl do řeky Chrudimky na silnici I/37 v obci Trhová Kamenice.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osobní automobil je skutečně v řece a na střeše. Řidič byl již mimo vozidlo a nacházel se v okolo jedoucím vozidle a byl v šoku. Hasiči provedli protišoková opatření a ihned po příjezdu záchranné služby byl řidič předán do péče zdravotníkům.

Hasiči dále zabezpečili vozidlo proti úniku provozních náplní. Po vyšetření nehody policisty, hasiči vozidlo vytáhli z řeky.

Možnému neštěstí zabránili dva kolemjedoucí řidiči, kteří duchapřítomně pomohli muži ven z havarovaného vozu a zachránili mu tak život.

Dne 24. března v 11.57 hodin zasahovali hasiči z Přelouče u dopravní nehody osobního a nákladního automobilu na silnici ve Lhotě pod Přeloučí.

Při nehodě byly zraněny dvě osoby, které byly předány do péče zdravotníkům. Hasiči provedli zabezpečení vozidel proti požáru odpojením akumulátorů a zamezili úniku provozních náplní.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet