Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zachvátily stoh balíkované slámy u obce Pravčice na Kroměřížsku

Stoh s asi padesátkou balíků slámy umístěný na poli mezi obcemi Pravčice a Němčice zachvátil v dopoledních hodinách 8. července 2017 požár. K jeho likvidaci byly v 11:42 hodin vyslány jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Holešova a jednotky dobrovolných hasičů z Holešova, Zahnašovic, Hulína, Kroměříže a Břestu.

V době příjezdu prvních jednotek byl požárem zasažený celý povrch stohu a hrozilo jeho rozšíření na okolní pole. K jejich ochraně hasiči vyčlenili jeden útočný proudu. Další útočné proudy a lafetovou proudnici jedné z cisteren hasiči nasadili na likvidaci požáru stohu.

S jeho rozebíráním jim pomáhal i nakladač, který zabezpečil majitel stohu. Ten na místo nechal přistavit také traktor s pluhem pro případ nutnosti oborání stohu pokud by hrozilo rozšíření plamenů na pozemek pole.

Po rozebrání stohu a dohašení zasažených balíků slámy ohlásil velitel zásahu v 13:30 hodin likvidaci události. Místo zásahu pak bylo předáno majiteli.

Výše způsobené škody nebyla zatím upřesněna. Za vznikem požáru stála s největší pravděpodobností nedbalost. Okolnosti vzniku požáru zůstávají v dalším šetření hasičů a policistů.

Sdílet