Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Evakuace čtyř desítek hostů a personálu byla součástí cvičení v ostravském hotelu Park Inn

Tři desítky převážně zahraničních hostů i personál hotelu Park Inn v Ostravě se zapojilo tento týden společně s profesionálními hasiči (z HZS MSK) do dopoledního prověřovacího cvičení se simulací požáru v hotelu s následnou evakuací.

Po nahlášení požáru v prvním patře hotelu na tísňovou linku hasičů bylo spuštěno automatické hlášení o evakuaci hotelovým rozhlasem i automaticky přes televizní obrazovky na pokojích, byť předtím vypnuté. Před hlavní vchod hotelu se do bezpečí dostali jak hosté, tak personál. V klidu čekali na celém prostranství před hotelem až do konce hasičského cvičného zásahu.

Zahraniční hosté brali cvičení s úsměvem, zvědavě si prohlíželi, točili a fotili moderní zásahovou techniku hasičů Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (ze stanice Fifejdy) i jejich činnost.

Hasiči zlikvidovali požár v jednom z již prázdných hotelových pokojů v prvním patře, pak kontrolovali další pokoje, zda jsou skutečně také prázdné. Na závěr vyzkoušeli ustavení a dosah automobilového žebříku AŽ 30 Camiva, opět za velkého zájmu evakuovaných hostů a personálu s focením a natáčením i této části úspěšného cvičení.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet