Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Transit jednotky SDH Hajnice disponuje pohonem všech kol, součástí dodávky byl i přívěs s plachtou

V pondělí 3. července 2017 převzali slavnostně hasiči a zástupci obce Hajnice nový dopravní automobil Ford Transit, který dodala firma Auto Trutnov. Součástí nákupu je i vozík s plachtou. V historii obce Hajnice se jedná o první zcela nový hasičský automobil.

Vozidlo je poháněno vznětovým motorem o objemu 1 995 cm3 o výkonu 96 kW skrze manuálně řazenou převodovku a disponuje inteligentním pohonem všech kol.

Automobil je vybaven variabilní nástavbou – zadní sedačky je tak možné zcela vyjmout, libovolně posunout, nebo je otočit do opačného směru jízdy.

O tepelný komfort ve vozidle se stará klimatizace i nezávislé topení.

Jednotka SDH obce Hajnice je zařazena do kategorie JPO II/1. Kromě nového Fordu dále disponuje prvovýjezdovou CAS 24 Liaz 101 a velkoobjemovou CAS 32 Tatra 148.

Ford Transit je vybaven výstražným zařízením modré barvy a oranžovou sváděcí alejí firmy Whelen, nechybí LED osvětlení pracovního prostoru kolem vozu. Pro spojení slouží vozidlová radiostanice Motorola DM 4600.

Nechybí zásuvka pro nabíjení akumulátorů, USB panel k dobíjení elektronických zařízení či zásuvky s napětím 12 V i na bocích nástavby pro připojení magnetických pracovních LED světel – ta jsou v automobilu dvě.

Ve výbavě najdeme také zdravotnický batoh, řezače bezpečnostních pásů s rozbíječi skel, vytyčovací pásku, práškový a sněhový hasicí přístroj, LED svítilny Survivor a variabilní ruční vyprošťovací nástroj.

Celková cena vozidla včetně přívěsného vozíku je 1 347 000 Kč s DPH. Na pořízení byly čerpány dotace od Ministerstva vnitra ČR a od Královéhradec­kého kraje.

Sdílet