Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil vybavení kotelny a garáže rodinného domu

Včera (26. března 2009) dopoledne došlo k požáru v rodinném domě v obci Proloh na Rychnovsku. Na místo v 09:37 hodin vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky, dále byly povolány jednotky sborů dobrovolných hasičů z Dobré a Osečnice.

Včera (26. března 2009) dopoledne došlo k požáru v rodinném domě v obci Proloh na Rychnovsku. Na místo v 09:37 hodin vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky, dále byly povolány jednotky sborů dobrovolných hasičů z Dobré a Osečnice. Jednotka dobrovolných hasičů z Dobrušky byla povolána na stanici v Dobrušce do zálohy.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří v kotelně a v prostoru garáže v rodinném domě. Požár se jako první snažil uhasit tchán majitele pomocí nádoby s vodou. To se mu bohužel nepodařilo a lokalizaci provedli až hasiči krátce před 10. hodinou dopoledne. Po celou dobu museli zasahovat v dýchacích přístrojí. Po lokalizaci požáru vynosili hořlavý materiál z objektu a dohasili ohniska. Požár se podařilo uhasit v 10:24 hodin. Jeden z uživatelů domu se nadýchal kouře, ale nemusel být ošetřen lékařem záchranné služby. Příčina vzniku požáru je i nadále v šetření. Hmotná škoda na majetku byla předběžně odhadnuta na 250 tisíc korun, uchráněné hodnoty na domě činí 2 miliony korun.


Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet