Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladého traktoristu od obce Rusava na Kroměřížsku transportoval do nemocnice vrtulník

Profesionální hasiči z požární stanice Bystřice pod Hostýnem 13. července 2017 odpoledne pomáhali s ošetřením mladého traktoristy, na kterého se převrátil traktor u obce Rusava na Kroměřížsku.

Nehoda traktoru se zraněním byla hasičům oznámena v 16:33 hodin. Hasiči spolu se zdravotnickou záchrannou službou přijeli do Rusavy, místní lokalita Hořensko, v 16:50 hodin. Svoji techniku museli odstavit v blízkosti hřbitova a dále k zraněnému traktoristovi pokračovali asi 500 metrů pěšky ve strmé stráni.

Po příchodu k traktoru se dozvěděli, že zde strýc se synovcem sváželi dřevo. Při jízdě ve svažitém terénu se ale traktor převrátil. Mladý muž se snažil z traktoru vyskočit, ten ho ale zachytil. Jeho strýc ihned zalarmoval mobilním telefonem složky integrovaného záchranného systému.

Zdravotníci si po příchodu k zraněnému okamžitě vyžádali vrtulník Letecké záchranné služby. Ten přiletěl kolem 17:22 hodin a přistál na nedaleké louce.

Ještě před přistáním vrtulníku zdravotníci i hasiči společnými silami ošetřovali zraněného traktoristu. Po příletu vrtulníku hasiči snesli zraněného do sanitky, která ho převezla k vrtulníku. Ten transportoval zraněného muže do nemocnice v Olomouci.

Hasiči zajistili traktor proti převrácení. Z olejové vany odkapával olej. K jeho záchytu byla použita odchytová vana.

Vyproštění poškozeného traktoru si zajistí majitel vlastními prostředky.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet