Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Varnsdorfu a Ústí nad Labem míří do Los Angeles na hasičské světové hry, doufají v opakování úspěchů

Čtyři profesionální hasiči z Ústeckého kraje se až do poslední chvíle pilně připravují na Světové hasičské a policejní hry, které se budou konat v Los Angeles na počátku srpna roku 2017.

Varnsdorfští Josef Kroupa, Jan Šeps a Jan Hocko vyrazí do USA společně s Tomášem Sobeckým ze stanice v Ústí nad Labem – pro toho jde ale o premiérovou­ účast.

Tři „profíci“ z Varnsdorfu mají s reprezentací svého města i republiky v zahraničí bohaté zkušenosti, patří mezi pravidelné účastníky a díky své skvělé kondici sbírají medaile jako na běžícím páse.

Josef Kroupa si to se soupeři rozdá v disciplíně TFA (Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije), která patří mezi světově nejnáročnější hasičské soutěže. Ve výstroji musí absolvovat několik úseků, které simulují opravdovou hasičskou zátěž.

Kromě toho je Kroupa i zkušeným cyklistou, stejně jako Jan Šeps. Oba dva tak kromě zmíněného TFA poměří své síly se závodníky z celého světa i v MTB, tedy jízdě na horském kole v náročném terénu.

Třetím ve varnsdorfském týmu je Jan Hocko – ten společně s ústeckým Tomášem Sobeckým doplní TFA v týmové variantě a ještě se utká v několika zápasech ve stylech řecko-římský a volný.

„Díky všem, kteří nás jakkoliv podporují. Držte nám palce, zkusíme dovézt co nejvíce medailí,“ vzkazují hasiči závěrem. A že to myslí vážně dokazují i nástěnky v posilovně, které zdobí fotografie s medailemi z minulých let.

Sdílet